DANSSTIJLEN

HIPHOP

MODERN

SALSA

JAZZ

BALLET

PILATES

Wat hiphop zo speciaal maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hiphop dans creëren. Hiphop bestaat onder andere uit de populaire sub-stijlen Urban en Dancehall.

 

In de hiphop-lessen ontwikkel je je techniek, uithoudingsvermogen, uitstraling, ritme, coördinatie, motoriek en lenigheid.

Moderne dans is een dansvorm waarin veel verschillende dansvormen terugkeren. Het is een dans met veel vloeiende bewegingen waarbij er ook veel gebruik wordt gemaakt van de vloer. In de les wordt er afgewisseld tussen techniek en stukken choreografie. Daarnaast ontwikkelt een ieder vaak zijn of haar eigen stijl binnen de moderne dans.

Houd je van salsamuziek en wil je graag individueel (dus zonder partner) leren salsadansen? Dan kan dat in de les salsajazz! Je leert de basistechnieken van de salsa (komt uit Cuba). Ook andere dansen als merengue en bachata (uit de Dominicaanse republiek) komen aan bod. Er wordt gewerkt aan ritme, muzikaliteit, techniek, improvisatie,  lenigheid en vooral dansplezier! In de les wordt toegewerkt naar en choreografie.

Kom naar jazzdans voor volwassenen als je zin hebt om te dansen, je uit te leven op de dansvloer na een dag hard werken! Dansen is goed voor lichaam en geest! We dansen op soul, funk, disco en ook op hedendaagse muziek. Wil je graag werken aan kracht, lenigheid, balans, coördinatie en verschillende jazzdanstechnieken en vind je het vooral leuk om een dans uit te voeren, dan ben je in deze les aan het goede adres! Heb je vroeger veel gedanst en wil je het weer oppakken, kom dan meedoen! Ook kan je deze les gebruiken als je wilt werken aan je draaitechniek en het verbeteren van je lichaamshouding.

 

De les begint met een warming-up, daarna de lichaamsscholing en daarna is er vooral aandacht voor de danscombinatie. De les sluit af met een cooling-down. Gezelligheid en plezier staan voorop!

In deze balletlessen wordt de basis gegeven van het klassiek ballet. De les zal bestaan uit technische oefeningen en stukjes repertoire die aansluiten bij het niveau van de leerlingen. Deze dansvorm geeft een goede motorische en fysieke basis van het lichaam en kan gebruikt worden bij andere dansstijlen.

Het doel van Pilates is om de core stabiliteit en de ademhaling te verbeteren en controle te krijgen over het lichaam. Je krijgt een gezonde houding en een krachtig lichaam. Door de diepliggende spieren te trainen, versterk je de zwakste schakel.

 

Dit alles doen we middels veelal grondoefeningen op de mat waarbij wordt gelet op de basishouding: holling rug, schouders laag, navel naar achteren, bekkenbodemspieren aanspannen. Het zijn oefeningen die zich repeteren waarbij de nadruk wordt gelegd op de buik, benen, heupen en de rug. We beginnen met een warming-up en eindigen met een ontspanningsoefening.

 

Pilates dient als goede ondersteuning van de verbetering van danskwaliteit.

2 GRATIS PROEFLESSEN

Zoek je een dansschool in Roden? Meld je dan nu aan en dans twee keer gratis mee!

 

AANMELDEN

CONTACT

Dance Devotion

o.l.v. Merlin Hut

Kanaalstraat 52

9301 LT Roden

 

info@dance-devotion.nl

06-18265387

 

VOLG ONS

Volg ons voor updates, foto's, filmpjes en nieuwtjes!

© Website by Maud Duijn